We kunnen het ons al bijna niet meer voorstellen, maar ooit waren highlights een enorme innovatie op kleurgebied. Inmiddels zien we steeds meer verschillende kleurtechnieken voorbijkomen en met name de balayage is ongekend populair.

Wat is een balayage?

Balayage is de Franse term voor het woord ‘veeg’ of ‘vegen’. Dat komt omdat er enkel gebruik wordt gemaakt van verf en een kwast, geen folies dus. Je ‘veegt’ de verf over het haar heen met een klein borsteltje of applicator. Met de balayage techniek wordt er heel subtiel gewerkt met kleurverschillen. Het resultaat doet daarom denken aan een subtiele ‘ombre’, maar dan in de vorm van highlights. Het balayage effect geeft in de lengten en uitlopend naar de punten een steeds lichter wordend kleur effect. Het painting effect zorgt op zijn beurt voor een mooie overgang tussen de verschillende kleuren en de babylights zorgen ervoor dat de aanzet (naar wens) op een natuurlijke wijze gehighlight wordt.

We blijken massaal te vallen voor dit ‘sun kissed’ kleureffect en bij de kapperie snappen we wel waarom. Geverfd haar ziet er dankzij de balayage techniek nog steeds heel natuurlijk uit en hoeven ons ook niet meer te storen aan die vervelende uitgroei. Bovendien is een balayage zeer gemakkelijk bij te houden! De balayage techniek valt toe te passen op alle haarkleuren. Wij adviseren om met onze haarstylist te bespreken welke afwisselende tinten het beste bij jou passen. Bespreek de mogelijkheden in de salon en voor je het weet loop jij ook met een prachtige balayage!