Haartinten

Waarom worden toners gebruikt? Wanneer haar behandeld wordt met een ontkleurproduct, ontstaat er altijd een warme kleur, tenzij je het haar zo ver ontkleurt dat het wit wordt. Welke warme tint er ontstaat na de ontkleuring, ligt aan jouw natuurlijke haarkleur; dit kan goud zijn, goudkoper, koper of zelfs rood!

Tot zover het probleem waar toners de oplossing voor zijn. Maar wat ís een toner nou precies? Een toner is een uitwasbare kleuring die zowel in warme als in koele kleuren verkrijgbaar is, maar die in negen van de tien gevallen wordt gebruikt om het haar een koelere tint te geven.

Wil je een warmere kleur?

Deze kunnen we na het ontkleuren een warme tint geven door middel van een warme toner. In deze toner zitten bijvoorbeeld de kleuren goud, rood of koper.

Wil je juist een koelere kleur?

Wanneer je je oog hebt laten vallen op een ijsblonde kleur of op bijvoorbeeld granny hair, dan gebruiken we een koele toner. In deze toner zit violet, blauw, groen of een combinatie van deze kleuren. Dit zie je uiteraard niet terug in het eindresultaat, alhoewel dat wel mogelijk is als je dat graag zou willen (bij granny hair bijvoorbeeld).